Kas tai ?
Tai biocelinis reaktorius, kuriame pasterizuojama mėšlo kietoji frakcija, gaunama naudojant didelio našumo separatorių, sumontuotą ant HBC.
Pasterizavimas vyksta dėl aerobinės ir spontaniškos labai egzoterminės fermentacijos, skaidančios kietos mėšlo frakcijos organines medžiagas.
Fermentacijos metu temperatūra pakyla iki 70°C ir išlieka stabili ilgiau nei 8 val.
Visą procesą kontroliuoja Cri-man programinė įranga, veikianti pagal patentuotą algoritmą
Temperatūros kreivę seka programinė įranga.
Kodėl verta pirkti?
Sąnaudų mažinimas ir gyvūnų gerovės gerinimas yra viena iš labiausiai aptarinėjamų temų, susijusių su melžiamų ir mėsinių karvių auginimu. HBC leidžia ūkininkui pasiekti itin gerų rezultatų, naudojant pasterizuotą atskirtą mėšlo kietąją frakciją kaip pakratą galvijų ir kitų rūšių veisimui.
Kietosios frakcijos pasterizavimas leidžia:sumažinti bendrą bakterijų skaičių iki 1000 kartų,E. Coli skaičiaus sumažinimas <10 MPN/g,Visiškas salmonelių pašalinimas.
Sumažėjęs patogenų skaičius / pašalinimas guoiavietėse leidžia ūkininkui laikytis aukštų higienos standartų, be to, jis padeda naikinti lėtines infekcijas.
Taip pat pastebimas didžiulis gyvūnų gerovės pagerėjimas dėl guoliavietės kokybės.
Kaip tai veikia?
Procesą visiškai kontroliuoja Cri-Man programinė įranga. Mėšlo kietoji frakcija įleidžiama gravitacijos būdu iš sausųjų medžiagų sraigtinio presavimo separatoriaus, esant mažiausiai 35 % TS. Labai svarbu guoliavietėms TS. HBC veikia „nepertraukiamai“, o ne partijomis: tai leidžia puikiai kontroliuoti pasterizavimą stebint temperatūros kreivę. „Nepertraukiamo“ rutina leidžia sluoksniuoti medžiagą lygiagrečiais sluoksniais, užtikrinant homogeniškumą apdorojimo metu ir tuo pačiu išleidimo metu. Jei pasterizavimo proceso temperatūra nepasiekiama, mašina sustabdo medžiagos išleidimą (patentuota) Maksimalus ir minimalus kiekvieno parametro slenkstis (temp., svoris, oras) užtikrina nepriekaištingą sistemos veikimą. Vidinė temperatūra matuojama keturiais skirtingais taškais (pakopomis) nuo viršaus iki apačios. 2 ir 3 etapai labiausiai domina pasterizavimo procesą.Pagal temperatūros kreivę programinė įranga valdo „šviežio“ oro patekimą. Įleidžiamas naujas oras leidžia atvėsti temperatūrą ir užtikrina tinkamą deguonies kiekį bakterijoms, atsakingoms už aerobinę fermentaciją.Oras pučiamas tiesiai į medžiagos vidų per purkštukus, kuriuose yra vertikaliojo maišytuvo mentės.Centrinis vertikalus maišytuvas yra vienas iš pagrindinių HBC elementų: jis leidžia tobulai sumaišyti ir homogenizuoti gaminį, o ne jį apversti, kaip siūlo konkurentai..
Iš ko susideda sistema?
Galingas sausos medžiagos sraigtinis presavimo separatorius su valdoma pavaros programine įranga, Izoliacinės HBC plokštės storis 10 cm, kad temperatūra HBC viduje būtų pastovi, 3 x svorio apkrovos elementų jutikliai, 4 x temperatūros jutikliai, Vienas centrinis Nerūdijančio plieno vertikalus maišytuvas su mentėmis, 0,5 aps./min,Išmetamųjų dujų/oro ištraukiklis, PLC valdomas oro pūstuvas, Oro šilumokaitis, Išplėstinis PLC valdantis visą procesą,Pramoninis sinoptinis jutiklinis 12 colių kompiuteris, Cri-Man programinė įranga, pagrįsta Criman patentuotu algoritmu ir valdymu, siurbliu (-iais), maišytuvu (-iais), separatoriumi (-ais) ir HBC įrenginiais